Aanbod

Al wat je aandacht geeft, groeit.
Focus op wat er goed gaat en wat mag komen

Consultatiegesprek

Vanuit de holistische benadering brengen we samen in kaart wat er speelt, waar je naartoe wilt werken en wat de mogelijkheden zijn om dit doel te bereiken. Het is een eenmalig contact van ongeveer twee uur om te sparren over je situatie. De kracht van een psychiater is het hebben van een brede blik met aandacht voor zowel het medische, het psychisch-emotionele, het sociale en het pedagogische stuk. We ordenen samen je/jullie behoeften en wensen en komen tot een plan van aanpak. Hierbij sluiten we waar mogelijk aan bij wat jouw innerlijke stem zegt dat jou vooruit gaat helpen.
Zoals uitgelegd bij mijn werkwijze, komt hierbij iedereen uit je huishouden mee. Als er andere belangrijke personen zijn die bijdragen aan je welzijn, zijn die in overleg ook welkom. Een deel van het gesprek zal met iedereen zijn en een deel ook los van elkaar, elke situatie en elk gezin is weer anders en alles gebeurt in overleg.

Behandeling

Als je bij mij blijft voor behandeling, gaan we voor de holistische aanpak. Het einddoel is altijd dat je zelf weer grip hebt op je herstelproces, je gezondheid en hoe deze te waarborgen. Waar nodig bied ik vervolggesprekken en/of duurzame medicamenteuze behandeling. We streven er naar dat je mij uiteindelijk niet meer nodig hebt en erin gelooft en erop vertrouwt dat je het zelf kunt.

Duurzaam medicatiegebruik

We streven naar optimaliseren van het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Om dit te bereiken kan het nodig zijn om verschillende interventies in te zetten die je op de lange termijn vooruit helpen. We kijken goed naar de oorzaak van je klacht en ik schrijf alleen medicatie voor als het moet, niet omdat het kán. Medicatie hoeft niet de eerste keuze te zijn, in jouw specifieke situatie kunnen gerichte -wetenschappelijk effectief bewezen- natuurlijke middelen misschien wel voldoende verbetering en/of ondersteuning bieden. Denk aan vitamines of kruiden. Is medicatie wél aangewezen, dan zetten we dat uiteraard in.
De hoop en het streven is altijd dat je uiteindelijk zonder medicatie kunt genieten van je leven en je gezondheid. Als medicatie noodzakelijk blijkt om een voor jou waardevol leven te kunnen leiden, dan is het streven je leven zo vorm te geven, dat je zo weinig mogelijk medicatie nodig hebt.

Wat doe ik niet

Crisisopvang

Dit is een eigen -parttime- praktijk, er is geen mogelijkheid voor opname en geen opvolgmogelijkheden voor crisisgevoelige problematiek. Als jij het voor je herstel, welzijn en/of veiligheid nodig hebt om elke dag van de week iemand te kunnen bereiken, dan ben je bij een GGZ-instelling op de juiste plek.
Wel kan ik meedenken in een consultatiegesprek met je behandelaar(s) aldaar.

Complexe chronische psychiatrie

Opvolging van personen met complexe chronische psychiatrische aandoeningen die crisisgevoelig zijn en er regelmatig opnames nodig zijn.

Wel kan ik meedenken in een consultatiegesprek met je behandelaar(s) aldaar.

Psychologische tests

Psychologische tests
(intelligentie-onderzoek e.d.)
Tijdens het consultatiegesprek kan ik wel je situatie bekijken en als onderzoek nodig is, meedenken via welke route dit het best in gang te zetten.